Over Liselotte

drs. Liselotte Visser

Liselotte Visser

Liselotte Visser is sinds 1985 aan Mens & Relatie verbonden en heeft daarnaast als organisatie-adviseur en communicatietrainer meer dan honderd bedrijven geadviseerd. Dit eerst in dienst van Vergouwen Overduin, later als zelfstandige. In de loop der jaren werd de aandacht steeds meer verlegd van de bedrijfsmatige kant, naar het persoonlijke en werd ze steeds actiever als relatietherapeut, familiy mediator en Gz-psycholoog (sinds 1991).

Dit werd gevolgd door het overdragen van deze kennis en ervaring in de vorm opleidingen (als ontwikkelaar en docent), het begeleiden van coaches, relatietherapeuten en consulenten en het publiceren van twee boeken. Haar interesse gaat uit naar de liefde: “Liefhebben en je geliefd voelen kunnen je sterk, slim en compassievol maken. Spanning maakt kortzichtig, liefde kan je open stellen. De wereld heeft kracht, intelligentie en compassie nodig”.

Gedreven door de behoefte om te begrijpen hoe mensen in elkaar zitten, waarom het soms zo tegen zit, hoe het komt dat de één helemaal van slag is door een kleine tegenvaller en de ander de grootste obstakels met een glimlach overwint, is Liselotte voortdurend bezig met scholing en bijscholing. Onder andere op het gebied van Relatietherapie, Familiy Mediation, RET (Rationeel Emotieve Training), Mindfulness en traumabehandeling (EMDR en EFT-i).

Haar inspiratie komt voort uit de contacten met patiënten, cliënten en cursisten, maar ook uit persoonlijke ervaringen, zoals een ernstige ziekte die resulteerde in enkele jaren rolstoel (1997 en 1998) en echtscheiding, maar ook heeft ze veel geleerd van de zorg voor haar pleegkinderen en het vinden van nieuw relatiegeluk.

Uit persoonlijke interesse heeft ze zich gespecialiseerd in revalidatie, burn-out begeleidingen, rouwverwerking, zelfcompassie, zelfvertrouwen, hoog sensitiviteit of hooggevoeligheid en ADHD. Ten behoeve van haar promotie onderzoek aan de Open Universiteit Heerlen bij de afdeling Levenslooppsychologie, heeft ze zich de afgelopen jaren gericht op identiteit en hechting.

GZ-psycholoog en psycholoog Arbeid & Gezondheid

Registratie NIP

Auteur van de boeken

  • Is je relatie te redden? Schijnbaar gelukkig
  • Ja ik wil. Hoe vind en bind je jouw droompartner? Bestel bij Bol.com